ОШ „Др Тихомир Остојић“ 

Маршала Тита 58, Остојићево

kids, drawing, scribble

У оквиру Дечје недеље причало се о правима деце и организоване су многобројне активности у којима су се деца лепо дружила и развијала своје спортске, креативне и друге таленте.

Ученици нижих одељења су цртали на бетону, учествовали на маскенбалу, у олимпијским играма, сликању, склапању слагалица, уживали у малом излету до Чоке. Ђацима првацима ученици старијих одељења са учитељицама пожелели су топлу добродошлицу у школске клупе и даривали их поклонима које је спремила школа и које су сами направили уз помоћ учитељице.

Цртање на бетону

Маскенбал, сликање, слагалице

Добродошлица првацима

Ученици виших одељења заменили су улоге са наставницима и предавали градиво. Сакупљали су играчке, школски прибор, одећу и обућу који су неопходни као помоћ социјално угроженим ученицима.

Дечја недеља је сваке године посвећена и еколошким темама. Ученици нижих одељења у Јазову су уз помоћ учитељица и помоћног особља засадили младице багрема, а ученици 8/2 одељења са разредном старешином и наставницом мађарског засукали су рукаве и почистили смеће у центру села испред старе самопослуге.

Наша школа била је домаћин у такмичењу у стоном тенису. Такмичили су се дечаци и девојчице појединачно и екипно из ОШ „Серво Михаљ“ (Падеј), ОШ „Јован Поповић“ (Чока) и ОШ „Др Тихомир Остојић“ (Остојићево). Међу дечацима прво место заузео је Марков Иван (Остојићево), друго место Ђукић Бранислав (Падеј), 3-4. место Грбин Страхиња (Остојићево) и Ђукић Игор (Падеј). Голић Теодора (Чока) носилац је првог места, Грбин Јелена (Остоијћево) другог, Милошев Марина (Остојићево) освојила је треће, а Сретеновић Теодора 4. место. Честитамо!

Последњег дана ученици су имали организован биоскоп и са наставницима су гледали филм по њиховом избору.

Брига за животну околину

Биоскоп у школи