ОШ „Др Тихомир Остојић“ 

Маршала Тита 58, Остојићево

НОВОСТИ

УПИС И ТЕСТИРАЊЕ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ОБАВИЋЕ СЕ ОД 04. АПРИЛА 2024. год.(четвртак) ДО 31. МАЈА 2024. год. (петак) ОД 8 ДО 12 ЧАСОВА. Према Закону о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник РС", број 55/2013, 101/2017, 27/2018-др.закон, 10/2019, 129/2021 и 129/2021 и 92/2023. члан 55.) у први разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година. Школске 2024./2025. године у први разред уписују се сва деца рођена од 1. марта 2017. године до краја фебруара 2018. године. У први разред основне школе може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу. Термини уписа и тестирања доставиће се предшколској установи. За упис је неопходно понети личну карту родитеља. Свим будућим првацима желимо успешан и срећан почетак!

Животно дело Светог Саве је вишевековна цивилизацијска вредност. Као и сваке године у Основној школи "Др Тихомир Остојић" је уприличена Светосавска академија како бисмо евоцирали лик и дело овог великог миротворца и духовног градитеља српске цркве , српске државе, просвете и културе.

Основна школа"Др Тихомир Остојић" одржала је данас , 20.12.2023. Новогодишњи базар на простору пијачних тезги испред Месне заједнице Остојићево. Базар је одржан уз велику помоћ родитеља, ученика, Мађарског културног центра, наставника, КУДа "Др Тихомир Остојић", актива жена "Орхидеја",Удружења "Банатски Пољаци" , КУДа "Пирош тулипан". Посетио нас је и мото клуб "Легион" из Новог Кнежевца као и пуно наших мештана. Слоган овог базара је био: Новогодишњи пакетић за сваког ученика. Циљ смо постигли.

У организацији Мађарског културног круга из Остојићева и школе, данас је у школи организован пројекат са предавањем на тему " Историјат рок музике", а у исто време за ученике је одржан и незабораван рок концерт рок групе "Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum". Ученици су уживали у живом музицирању бенда са врхунском опремом, инструментима и квалитетним вокалним извођењем.

Ученик Основне школе " Др Тихомир Остојић" Мирослав Зиков је на Четвртом божићном шаховском турниру одржаном дана 09.12.2023. године у Торњошу у Основној школи "Темеркењи Иштван" освојио треће место. Честитамо нашем ученику и његовом ментору Милану Вучковићу.

16. 11. 2023. је одржан тематски дан „ Толеранција“ поводом Међународног дана толеранције који се обележава управо 16. 11. у складу са Протоколом о сарадњи у спровођењу пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство". Циљ је подизање свести о толеранцији, равноправности и уважавању различитости. Часови су одржавани на различити начин од презентације и разговора на тему толеранције, видео материјала, вежбе „Игра улога“ чији је циљ да се кроз игру и замену улога корача у „туђим ципелама“ тј. упозна туђи начин и схватање живота, преко причања бајки о девјчици која има апарат помоћу кога боље чује. Цртали су се плакати и направљена је изложба у холу школе на тему толеранције. У издвојеном одељењу школе у Јазову је на исти начин обележен овај дан. Читане су и гледане бајке у којима су ликови упркос различитостима равноправни чланови заједнице. Наставници и ученици у Јазову су покренули десетодневни изазов : Буди љубазан! Током ових десет дана ученици у школи се труде да буду толерантији у школи и да прихватају једни друге.