ОШ „Др Тихомир Остојић“ 

Маршала Тита 58, Остојићево

Унапређење екологије уз донацију „Каритаса“

Захваљујући „Каритасу“ из Зрењанина, издвојено одељење наше школе у Јазову успешно је спровело велику еколошку иницијативу очувања животне средине. Еколошки активизам није новина у нашој школи, али сада се отишло корак даље. Наставница веронауке, Катић Енике, аплицирала је за еколошки пројекат који је „Каритас“ расписао и тако је започела још једна лепа акција са децом.

Школа у Јазову добила је посебне контејнере за сортирање отпада, са циљем да се он рециклира и тако се смањи загађеност околине и појача свест ученика о проблематици везаној за депоније које не само да руже околину насеља, већ представљају и велики токсиколошки извор.

Посебан контејнер намењен је за прикупљање органоског отпада који ће се користити за компостирање – природно ђубрење земље, која ће затим бити кориштена за сађење цвећа и уређење малог врта у дворишту школе. Овом приликом „Каритас“ је омогућио куповину две велике бетонске саксије и садница цвећа, које ће се веома лепо уклопити у уређено школско двориште. Учитељице Бригита Диенеш, Каролина Шимон и Каталин Хорват са ученицима су организовале садњу цвећа, у чему су им свесрдно помогли Емилија Бачо и Ерне Шили, радници школе.

Овим путем се још једном захваљујемо на великодушној донацији „Каритаса“ из Зрењанина!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *