Посета високе званичнице из Пољске, потпредседнице Сејма

Наша школа, као мало која друга, може да се похвали фантастичном сарадњом са многим амбасадама, нарочито Амбасадом Републике Пољске.
Како нашу школу похађају и припадници пољске националне мањине, дуги низ година већ имамо част да смо чести домаћини представницима Амбасаде РП из Београда. Уз одличну сарадњу са амбасадором и конзулом, што је нарочито дошло до изражаја за време вршења конзуларне дужности господина Павела Соколовског, можемо да се похвалимо и великим интересовањем Пољака у Пољској за нашу школу.

Овом приликом били смо поносни домаћини госпођи Малгожати Госјевској, потпредседници Сејма у Пољској, чију пратњу су чинили амбасадор и конзул Републике Пољске из Београда, као и бивши конзул – Павел Соколовски. Међу њима је била и Виола Метикош, лекторка пољског језика која је у низу година била предавач факултативног пољског језика у нашој школи.

Наши гости били су у кабинету школе специјално опремљеном за учење пољског језика, где су се ученици састали са некадашњом својом наставницом, Виолом Метикош, насмејани и обрадовани.

Госте смо дочекали препуни усхићења, а са њима се растали у прелепој атмосфери и добром расположењу, са обостраним предивним утисцима.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Scroll to Top