ОШ „Др Тихомир Остојић“ 

Маршала Тита 58, Остојићево

Посета високе званичнице из Пољске, потпредседнице Сејма

Наша школа, као мало која друга, може да се похвали фантастичном сарадњом са многим амбасадама, нарочито Амбасадом Републике Пољске.
Како нашу школу похађају и припадници пољске националне мањине, дуги низ година већ имамо част да смо чести домаћини представницима Амбасаде РП из Београда. Уз одличну сарадњу са амбасадором и конзулом, што је нарочито дошло до изражаја за време вршења конзуларне дужности господина Павела Соколовског, можемо да се похвалимо и великим интересовањем Пољака у Пољској за нашу школу.

Овом приликом били смо поносни домаћини госпођи Малгожати Госјевској, потпредседници Сејма у Пољској, чију пратњу су чинили амбасадор и конзул Републике Пољске из Београда, као и бивши конзул – Павел Соколовски. Међу њима је била и Виола Метикош, лекторка пољског језика која је у низу година била предавач факултативног пољског језика у нашој школи.

Наши гости били су у кабинету школе специјално опремљеном за учење пољског језика, где су се ученици састали са некадашњом својом наставницом, Виолом Метикош, насмејани и обрадовани.

Госте смо дочекали препуни усхићења, а са њима се растали у прелепој атмосфери и добром расположењу, са обостраним предивним утисцима.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *